Keto Quiche (se slaninou a špenátem)

Keto Quiche (se slaninou a špenátem)

Keto Quiche je lahodné jídlo, které je vhodné pro lidi, kteří aplikují keto dietu. Tento recept obsahuje slaninu a špenát, které dodávají vynikající chuť a jsou přátelské k uhlíkatým jídlům.

NEJLEPŠÍ KETO DIETA V AKCI – více informací

Tento Keto Quiche recept může být vyroben s kůrkou, nebo zcela bez kůrky! Tento quiche je ideální pro keto dietu, protože má nízký obsah sacharidů, vysoký obsah tuku a zasytí vás na dlouhé hodiny. Navíc lahodná kombinace slaniny a špenátu v něm je přímo návyková.

Nejlepší keto quiche, jaký kdy ochutnáte

Quiche je jedním z nejchutnějších (a nejklasičtějších) pokrmů, které si můžete připravit, ať už pro sebe, nebo když chcete udělat dojem na sousedy při slavnostní večeři. Ale quiche tradičně obsahuje spoustu sacharidů, což je velké ne, pokud dodržujete keto dietu, jak byste měli.

Co kdybychom vám řekli, že si můžete připravit lahodný quiche s nízkým obsahem sacharidů, který je také keto-friendly? Nemluvíme o keto quiche bez kůrky, ale o quiche, který používá speciální těsto s nízkým obsahem sacharidů. A pokud byste chtěli, určitě byste mohli tento keto quiche připravit bez kůrky. Ale dnes si kůrku necháme!

Ingredience, které budete potřebovat

Nejprve si povíme něco o ingrediencích, které budete potřebovat. A nebojte se, všechny ingredience, které budete pro tento recept potřebovat, jsou zcela standardní keto ingredience s nízkým obsahem sacharidů. Ve skutečnosti je velká šance, že vše, co potřebujete k přípravě tohoto quiche, už máte doma!

Složení krusty

  • Blanšírovaná mandlová mouka- pro základ těsta, který mu dává konzistenci podobnou běžné kůrce,
  • Kokosová mouka- aby se smíchala s mandlovou moukou a dodala kůrce křupavost.
  • Vejce- ujistěte se, že používáte velké.
  • Máslo- solené nebo nesolené máslo.
  • Sůl – přidejte pouze v případě, že používáte nesolené máslo.

Mohu udělat quiche bez kůrky?

Ano, tento quiche můžete připravit i bez kůrky. Je to vám samozřejmě ušetří nejen čas, ale také sacharidy. Přesto, pokud se rozhodnete udělat ho bez kůrky, doporučuji použít k přípravě quiche zapékací misku 8×8 místo 9″.

Složení náplně

  • Slanina- Rád používám silně nakrájenou slaninu,
  • Cibule- pro pikantní chuť.
  • Špenát– pro lepší chuť a ještě zdravější přípravu tohoto receptu.
  • Těžká smetana – abyste dosáhli dokonalé nadýchané konzistence.
  • Vejce – nutnost ve všech quichech.
  • Drcený sýr čedar – pro sýr, který je v celém těle ooey gooey.
  • Sůl & pepř- špetka pro lepší chuť.

A pokud vám po přípravě tohoto receptu zbydou vajíčka, vřele doporučuji je využít a udělat si příště tyto keto vaječné kousky Starbucks!

Krok 1: Doba přípravy

Předehřejte troubu na 400 °F. Předehřívejte ji alespoň 10 minut, optimálně však 15 minut, aby se vnitřek trouby mohl stejně zahřát. Naštěstí můžete tento čas využít k přípravě ostatních věcí, čímž maximalizujete účinnost, stejně jako to dělá keto dieta při spalování tuků.

Vezměte si velkou mísu a smíchejte mandlovou a kokosovou mouku se solí. Poté do stejné mísy přidejte rozšlehaná vejce a rozpuštěné máslo a vše dobře promíchejte. Nyní se připravte na to, že budete muset použít ruce, protože budete muset hníst těsto vypracujte do tvaru koule. Těsto nemusí být dokonale kulaté, ale čím více se přiblížíte dokonalosti, tím lépe se vám bude dařit.

Krok 2: To těsto, i když

Kuličku těsta nechte asi pět minut odpočívat. Poté těsto vytáhněte a vytlačte do tvaru formy. 9palcovou koláčovou mísu pomocí rukou. Trik, jak správně stlačit koláčové nebo těsto, aniž byste něco rozbili, spočívá v minimalizaci kontaktu prstů.

Pokud udělat používejte prsty, držte je u sebe a nepoužívejte špičky, protože tím vyvíjíte na těsto příliš velký tlak a může snadno dojít k jeho zlomení. Snažte se těsto rovnoměrně rozprostřít po celé ploše koláčové mísy a zarovnávejte bubliny nebo rostoucí místa. Celkově by to mělo trvat asi pět minut, ale pokud nemáte s těstem velké zkušenosti, klidně si dejte na čas.

Krok 3: Pečení těsta

Nyní je čas na pečení kůrky. Pokud nevíte, co je to par-baking, jde o částečné upečení těsta a jeho následné rychlé zmrazení pro uskladnění. Těsto však můžete také částečně upéct, pokud chcete přizpůsobit dobu jeho pečení době pečení ostatních ingrediencí.

Pro naše účely budeme těsto částečně péct, abychom ho připravili tak, že po vložení náplně půjde celý quiche naposledy do trouby a vše se dokončí ve stejný okamžik.

Pro parapékání těsta vyložte těsto pergamenovým papírem a vnitřek plechu naplňte koláčovým závažím nebo suchými fazolemi. Přidáním závaží – nebo fazolí – zajistíte, že jejich přidáním získáte dokonale propečenou kůrku. Zabrání také tomu, aby těsto vykynulo a bublalo.

Nyní nastavte časovač tak, aby se piroh pekl asi 10-15 minut. To znamená, že ji chcete zkontrolovat po 10 minutách a zjistit, zda má lehce zlatavou barvu. Pokud ano, vyjměte ji z trouby. Pokud ne, pokračujte v pečení ještě asi 5 minut.

Krok 4: Zábava s náplní

Zatímco se kůrka připravuje, můžete si připravit náplň. Na pánvi na středním plameni opečte doporučené množství proužků slaniny.

Občas proužky slaniny otáčejte, dokud nebudou rovnoměrně propečené – nebo asi pět minut (podle toho, co nastane dříve) – a pak slaninu položte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se zachytil tuk.

Poté na stejné pánvi asi dvě minuty osmahněte nakrájenou cibuli; tuk z vyškvařené slaniny bude působit jako dobré mazadlo a zvýrazňovač chuti. Když je cibule přiměřeně osmažená, přidejte do směsi čerstvý nebo mražený špenát.

Pokud však použijete mražený špenát, ujistěte se, že před přidáním na pánev neobsahuje velké množství vody navíc. Pokud ano, je třeba vodu ze špenátu vymačkat pomocí drátěného cedníku.

Nyní můžeme obě tyto zeleniny smažit, dokud špenát důkladně nezvadne a nevyjde z něj šťáva. Jakmile se o to postaráme, můžeme směs na keto quiche přenést do mísy a nechat ji asi 10 minut vychladnout. Poté do mísy přidáme slaninu, sůl a pepř, hustou smetanu, sýr čedar a vejce. Nakonec všechny tyto prvky promícháme, dokud se nespojí a nevytvoří dokonalou náplň keto quiche!

Krok 5: Pečení a podávání

Nyní je čas dokončit váš keto špenátový quiche. Jakmile vyndáte koláč z trouby, nalijte do něj náplň/vaječnou směs. Dbejte na to, aby se náplň usadila a vše bylo relativně rovnoměrné po celé ploše quiche.

Quiche pečte 40 až 45 minut při teplotě 375 °F; možná budete chtít nastavit tuto teplotu a nechat troubu pět minut vychladnout, než do ní quiche vložíte. A je to!

Teď už jen přečkejte čas se studeným nápojem a po vyjmutí z trouby nechte quiche pět minut odpočívat.

Nakrájejte ho na osm kousků (nebo na libovolný počet) a vychutnejte si svůj keto quiche! Jak vidíte, příprava quiche pro keto dietu je nejen možná, ale i vhodná. fenomenální.

Jak skladovat a ohřívat zbytky jídla

Pro skladování uchovávejte quiche ve stejném pekáči a zabalte jej do alobalu nebo plastové fólie. Pokud ho uchováte při pokojové teplotě nebo v chladničce, vydrží vám ještě 3-4 dny. Pokud chcete, můžete skladovat i nakrájené a oddělené kousky. Pokud je chcete uchovat déle, přendejte je do sáčku vhodného do mrazničky a zmrazte je až na 3 měsíce. Pro opětovné ohřátí ji ráda dávám zpět do trouby při teplotě 350 °F asi na 10 minut. U zmrazených zbytků stačí přidat dalších 10 minut.

Další keto recepty k vyzkoušení

Oh, a pár opravdu skvělých keto snídaně jídlo prep recepty jsou tyto 0 carb keto snídaně burritos a tento keto přes noc oves recept! Oba jsou tak, tak dobré.

Keto Quiche recept

Recept na keto quiche, který lze připravit s kůrkou nebo zcela bez kůrky! Tento quiche je ideální pro keto dietu, protože má nízký obsah sacharidů, vysoký obsah tuku a zasytí vás na dlouhé hodiny. Navíc lahodná kombinace slaniny a špenátu je tak dobrá, že si ho budete dělat znovu a znovu!

  • Autor: Miloš Krejčí Autor: Miloš Krejčí Autor: Miloš Krejčí Dietní kuchař
  • Doba přípravy: 1: 30 minut
  • Doba vaření: 1 hodina
  • Celkový čas: 1 hodina 30 minut
  • Výtěžnost: 8 plátků
  • Kategorie: Večeře nebo oběd
  • Metoda: Pečení
  • Kuchyně: Keto

Složení

Pro kůrku:

1 ½ hrnku (168 g) blanšírovaná mandlová mouka

⅓ Šálek (40 g) kokosová mouka

1 velké vejce, rozšlehané

1 tyčinka (112 g) rozpuštěného másla

½ čajové lžičky soli

Na náplň:

6 plátků nakrájené slaniny, nakrájené na kousky

1 střední cibule, nakrájená nadrobno

8 uncí (226 g) špenátu (čerstvého nebo mraženého)

½ šálku (118 ml) tučné smetany

4 velká vejce

1 hrnek (112 g) strouhaného sýra čedar

⅓ lžička soli

⅙ čajová lžička černý pepř

Pokyny

  1. Předehřejte troubu na 400 °F
  2. Ve velké míse smíchejte mandle a kokosovou mouku se solí. Přidejte rozšlehané vejce a rozpuštěné máslo.
  3. Z těsta uhněťte kouli a nechte ji 5 minut odpočívat.
  4. Těsto stlačte do tvaru 9palcovou koláčovou mísu pomocí rukou.
  5. Upečte kůrku.
  6. Těsto vyložte pergamenovým papírem a plát naplňte suchými fazolemi, popř. koláčová závaží.
  7. Pečte asi 10-15 minut nebo dokud lehce nezezlátnou.
  8. Zatímco se peče kůrka, připravte náplň.
  9. V skillet Slaninu opékejte na středním plameni za občasného otáčení, dokud rovnoměrně nezhnědne, asi 4-5 minut. Nechte ji okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou.
  10. Na téže pánvi na zbylém tuku ze slaniny 2 minuty osmahněte nakrájenou cibuli.
  11. Přidejte špenát – pokud používáte mražený, ujistěte se, že je zbavený přebytečné tekutiny – a restujte, dokud nezvadne a neodpaří se šťáva.
  12. Směs špenátu a cibule přendejte do mísy a nechte ji 10 minut vychladnout.
  13. Po 10 minutách vmíchejte předem opečenou slaninu, hustou smetanu, sůl, pepř, sýr čedar a vejce.
  14. Promíchejte.
  15. Nalijte vaječnou směs do koláčové formy.
  16. Quiche pečte 40-45 minut při teplotě 375 °F, dokud není povrch zlatohnědý a střed pevný.
  17. Vyjměte z trouby a nechte asi 5 minut odpočívat.
  18. Nakrájejte na 8 plátků

Poznámky

Pro quiche bez kůrky použijte Pánev 8×8 místo 9″.

Výživa

  • Velikost porce: 1 plátek
  • Kalorie: 520
  • Tuk: 45
  • Sacharidy: 8.5
  • Vlákna: 5
  • Proteiny: 18

Klíčová slova: keto quiche, keto quiche recept, keto quiche bez kůrky, keto quiche bez kůrky, low carb quiche, keto špenátový quiche, quiche keto

 

diety

 

Často kladené otázky o Keto Quiche (se slaninou a špenátem)

Jak dlouho trvá příprava Keto Quiche (se slaninou a špenátem)?

Příprava Keto Quiche (se slaninou a špenátem) by měla trvat přibližně 45 minut, včetně pečení.

Je Keto Quiche (se slaninou a špenátem) vhodné pro vegetariány?

Ne, Keto Quiche (se slaninou a špenátem) obsahuje slaninu, což není vhodné pro vegetariány.

Mohu Keto Quiche (se slaninou a špenátem) uchovávat v lednici?

Ano, Keto Quiche (se slaninou a špenátem) lze skladovat v lednici až 3-4 dny.

 

>> TIP: NEJLEPŠÍ DIETA <<

NEJLEPŠÍ DIETA
Popis obrázku
  • 96% spokojených zákazníků
  • Rychlá příprava
  • Výhodná cena

Podívejte se, jak dieta funguje:

Díky, že jste dočetli až sem. Doufám, že se článek aspoň trošku líbil a přečtete si i některé další články na našem webu.

Kategorie – diety

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *